X

Πρόσκρουση τρένου σε σταθμό στο Μπουένος Άιρες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν επιβατικό τρένο στο Μπουένος Άιρες ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στον σταθμό. Ατύχημα με τρένο σημειώθηκε και στην πόλη Αλμπέρτα του Καναδά.

Ant1news



Ένα επιβατικό τρένο στο Μπουένος Άιρες ξέφυγε το Σάββατο το πρωί από την πορεία του και προσέκρουσε στον ίδιο σταθμό όπου πέρυσι 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θανάτους.

Εξοργισμένοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνε» στον οδηγό της αμαξοστοιχίας προτού οι αστυνομικές αρχές και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος και τον απεγκλωβίσουν.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό αστυνομική κράτηση, ενώ 10 ακόμα επιβάτες διακομίστηκαν σε τοπικές κλινικές, δήλωσαν οι αργεντίνικες αρχές.

Την ίδια ώρα, στην Αλμπέρτα του Καναδά η εμπορική αμαξοστοιχία της Κανάντιαν Νάσιοναλ που μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα εκτροχιάσθηκε κοντά στο χωριό Γκέινφορντ. Αμέσως τα βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες καθώς ανεφλέγησαν τουλάχιστον τρεις δεξαμενές πετρελαίου.

Με μεγάλη προσοχή και για πολλές ώρες δεκάδες πυροσβέστες αγωνίζονταν να σβήσουν τη φωτιά, δίνοντας εντολή παράλληλα για την απομάκρυνση τουλάχιστον 100 κατοίκων του Γκέινφορντ, από το φόβο έκρηξης των δεξαμενών του συρμού.

Στις γειτονικές ΗΠΑ, δύο εργαζόμενοι που εκτελούσαν έργα συντήρησης στο προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο του Σαν Φρανσίσκο, παρασύρθηκαν από τρένο υψηλής ταχύτητας και βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Οι αρχές εξετάζουν τι πήγε στραβά στους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.