X

Αποκεφάλισαν πρώην ποδοσφαιριστή στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Αντιμέτωπη με ένα μακάβριο εύρημα στην είσοδο του σπιτιού της βρέθηκε μια αστυνομικίνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα σακίδιο που περιείχε το κεφάλι του, πρώην ποδοσφαιριστή, συζύγου της

Ant1news

 

Ο 35χρονος καταστηματάρχης και πρώην ποδοσφαιριστής απήχθη το βράδυ της Δευτέρας ενώ βρισκόταν έξω από το μαγαζί του, κοντά στη φαβέλα Μίνια Ντέουσα στο προάστιο Ρεαλένγκο.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, οι δράστες είχαν βγάλει τα μάτια και είχαν ξεριζώσει τη γλώσσα του 35χρονου. Οι αρχές αναζητούν τον κορμό του θύματος, καθώς και το αυτοκίνητό του.

Η σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή εργάζεται για τις Ειρηνευτικές Μονάδες της Αστυνομίας (UPP), την υπηρεσία που εγκαταστάθηκε στις φαβέλες, το 2008, μετά την ανακατάληψή τους, από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα ενδέχεται να διαπράχθηκε από εμπόρους ναρκωτικών της Μίνια Ντέουσα ή των παραγκουπόλεων Βίλα Βίντεμ ή Κουράλ.

Οι συνθήκες ασφαλείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο βελτιώθηκαν αισθητά μετά την εγκατάσταση των UPP σε δεκάδες φαβέλες, ενόψει του Μουντιάλ του 2014 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουν σημειωθεί πολλές εγκληματικές ενέργειες που δείχνουν ότι η βία δεν έχει κοπάσει - ορισμένες φορές με ευθύνη της αστυνομίας.

Πρόσφατα, 25 αστυνομικοί των UPP στη Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φαβέλα του Ρίο, προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι ότι βασάνισαν και σκότωσαν οικοδόμο και στη συνέχεια επιχείρησαν να επιρρίψουν την ευθύνη σε εμπόρους ναρκωτικών.