X

Βραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρός κάμεραμαν από επεισόδια

Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο Βραζιλιάνος κάμεραμαν που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ant1news



Ο 49χρονος κάμεραμαν από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό TV Bandeirantes, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι την περασμένη εβδομάδα ενώ κατέγραφε τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Ρίο για τις αυξήσεις τιμών στα τρένα, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός κοριτσιού και πατριός τριών ακόμη παιδιών, είχε τραυματιστεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από έναν διαδηλωτή και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο 49χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο διαδηλωτής που τον τραυμάτισε συνελήφθη την Κυριακή.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις της περασμένης Πέμπτης είχαν τραυματιστεί ακόμη έξι άνθρωποι, ενώ οι αρχές προχώρησαν δεκάδες συλλήψεις.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές εντείνονται τον τελευταίο καιρό με φόντο και τις συνεχείς ανατιμήσεις τιμών ενόψει του Μουντιάλ.