X

Επέστρεψε στην πατρίδα του ο ναυαγός του Ειρηνικού

Ο ψαράς από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε στην πατρίδα του.

Ant1news

«Δε βρίσκω λόγια να πω», ψέλλισε συγκινημένος ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σαν Σαλβαδόρ. Καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο 36χρονος ψαράς, που ισχυρίζεται ότι πέρασε 13 μήνες περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

«Εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του είναι απαραίτητο να δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ, Τζέιμ Μιράντα.

Ο Αλβαρένγκα ισχυρίζεται πως απέπλευσε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 από το Μεξικό, για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι άνεμοι τον παρέσυραν και χάθηκε στη θάλασσα. Είπε ότι επέζησε πίνοντας αίμα από χελώνες και πιάνοντας ψάρια και πουλιά με τα χέρια του.

Μαζί του στο σκάφος, που βρέθηκε σε μια ατόλη των Νήσων Μάρσαλ, ήταν κι ένας έφηβος, ο οποίος -σύμφωνα με τον Αλβαρένγκα- πέθανε στις αρχές του περασμένου έτους.

Το 2006, τρεις μεξικανοί ψαράδες που διασώθηκαν από ένα ταϊβανέζικο πλοίο, είπαν πως είχαν περάσει σχεδόν 9 μήνες στη θάλασσα, παρασυρμένοι από τα κύματα του Ειρηνικού πάνω σ' ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.