X

Ξεσηκώθηκαν οι ακτήμονες στη Βραζιλία

Με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις περισσότερους από 15 χιλιάδων ακτήμονες αγρότες που συγκεντρώθηκαν στη Μπραζίλια.

Ant1news


Σε ήρεμο κλίμα ξεκίνησε, την Τετάρτη, η πορεία διαμαρτυρίας του Κινήματος των Αγροτών Χωρίς Γη (MST) με αίτημα την επίσπευση της αγροτικής μεταρρύθμισης.

Όταν, όμως, οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο «και επιχείρησαν να στήσουν σκηνές» υπήρξε ένταση και ακολούθησαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που εκτόξευσαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον του πλήθους των ακτημόνων. Δύο αγρότες και 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κίνημα MST, που κλείνει αυτήν την εβδομάδα 30 χρόνια ύπαρξης, πραγματοποιεί συνέδριο στη Μπραζίλια καταγγέλλοντας την «παράλυση» της αγροτικής μεταρρύθμισης.

Οι έως τώρα διαδηλώσεις του μελών του κινήματος των ακτημόνων ήταν πάντοτε ειρηνικές. Τα επεισόδια της Τετάρτης σημειώθηκαν στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων στους δρόμους του Ρίο και του Σάο Πάολο εναντίον της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και του υπέρογκου κόστους της οργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Από τα επεισόδια την περασμένη εβδομάδα, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ένας Βραζιλιάνος κάμεραμαν που είναι εγκεφαλικά νεκρός.