X

«Δεν αξίζω να με βιάσουν»-Κραυγή αγωνίας από τις Βραζιλιάνες

Φωτογραφήθηκαν τόπλες για να προβάλουν το μήνυμα «δεν μου αξίζει να με βιάσουν», οι Βραζιλιάνες.

Ant1news

Οι Βραζιλιάνες βγήκαν από τα ρούχα τους, διαμαρτυρόμενες για την ανατριχιαστική διαπίστωση ότι το 65,1% των συμπατριωτών τους θεωρούν ότι αν μία γυναίκα ντύνεται προκλητικά, τότε της αξίζει να δεχθεί επίθεση και να πέσει θύμα βιασμού.

Όπως αποκάλυψε νέα έρευνα, το 58,5% των Βραζιλιάνων θεωρούν ότι αν οι γυναίκες ήξεραν πώς να φερθούν, τότε θα περιορίζονταν αυτά τα φαινόμενα! Κι αν αυτό σας φαίνεται τρομερό, το πραγματικά απίστευτο είναι ότι το 66,5% όσων ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήταν γυναίκες!

 

Η ανατριχιαστική αυτή έρευνα ήταν η αφορμή να ξεκινήσει μια καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην βία, κάθε μορφής. Την αρχή έκανε η Βραζιλιάνα δημοσιογράφος Νάνα Κιρόζ, που δημιούργησε τη σχετική σελίδα στο Facebook και το hashtag #NãoMereçoSerEstuprada, που σημαίνει «δεν μου αξίζει να με βιάσουν».

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα, γυναίκες από όλη τη χώρα δημοσίευσαν στα social media φωτογραφίες κατά κύριο λόγο τόπλες, συνοδευόμενες από το σχετικό μήνυμα, για να δείξουν πως το σώμα τους ανήκει μόνο στις ίδιες.