X

Η Πρόεδρος της Αργεντινής έγινε νονά παιδιού ομοφυλοφίλων

Η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες έγινε το Σάββατο νονά ενός παιδιού που έχουν υιοθετήσει λεσβίες.

Ant1news

Η Ούμα έχει υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι λεσβιών και νονά της έγινε το Σάββατο η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ. Ήταν μία ασυνήθιστη βάπτιση στη λατινοαμερικανική αυτή χώρα, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Η Κριστίνα Φερνάντες-Κίρχνερ νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2010. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, ήταν τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες και είχε ταχθεί ανοικτά κατά της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Καθώς όμως η Καθολική Εκκλησία χάνει πιστούς έναντι των Προτεσταντών και των Ευαγγελιστών, αρκετοί ιερείς στην Αργεντινή τάσσονται πλέον υπέρ ενός ανέμου αλλαγής.

Ο ιερέας Κάρλος Βάρας βάφτισε την μόλις δυόμιση μηνών Ούμα στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, υπό το βλέμμα των θετών γονέων, της Καρίνα Βιγιαροέλ και της Σολεδάδ Ορτίθ. «Ο πάτερ Βάρας μας είπε ότι περίμενε εδώ και καιρό ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων και μας δέχθηκε», δήλωσε η Βιγιαροέλ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, ωστόσο η επίσημη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν το Βατικανό έχει δώσει τις ευλογίες του σε ένα τέτοιο μυστήριο.

«Αν και εγώ με τη σύζυγό μου δεν είμαστε πιστές Καθολικές, θεωρούμε πως η κόρη μας αξίζει να βαπτιστεί», σχολίασε η Βιγιαροέλ στην εφημερίδα La Nacion. «Ζητήσαμε από την Πρόεδρο της χώρας να γίνει νονά της Ούμα, θέλοντας να την ευχαριστήσουμε για το νόμο που μας έδωσε δικαιώματα».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι αν και η Κριστίνα Φερνάντες δέχθηκε να γίνει νονά της μικρής Ούμα, δεν παρέστη η ίδια στην τελετή αλλά έστειλε αντιπρόσωπο.