X

Αδημοσίευτο χειρόγραφο άφησε πίσω του ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

«Θα ιδωθούμε τον Αύγουστο», είναι ο τίτλος του χειρόγραφου το οποίο επέλεξε να μην εκδώσει όσο ήταν ζωντανός, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Ant1news

Ένα ανέκδοτο χειρόγραφο άφησε πίσω του, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες.  Η οικογένεια του μεγάλου συγγραφέα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επιτρέψει την έκδοση του έργου ή, σε αντίθετη περίπτωση, σε ποιόν θα παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα.

Απόσπασμα του χειρογράφου που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia αναφέρεται σε ένα κεφάλαιο, το οποίο παραμένει ανοιχτό ως προς την έκβασή του, και περιγράφει το ταξίδι μιας παντρεμένης γυναίκας περίπου 50 χρόνων σε ένα τροπικό νησί όπου βρίσκεται ο τάφος της μητέρας της, τον οποίο επισκέπτεται κάθε χρόνο. Η γυναίκα συνάπτει ερωτική σχέση, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, με έναν συνομήλικό της.

Το χειρόγραφο, πιθανόν, χρονολογείται από την εποχή που ο Μάρκες έγραφε το τελευταίο του μυθιστόρημα «Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου», το οποίο εκδόθηκε το 2004, και καταπιάνεται με το προσφιλές θέμα των διαφορετικών εκφάνσεων του έρωτα.