X

Μπλόκα οδηγών λεωφορείων παρέλυσαν το Σάο Πάολο

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσαν με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι οδηγοί των λεωφορείων, στήνοντας μπλόκα σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

Ant1news

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς στο Σάο Πάολο, που βρήκαν το πρωί αποκλεισμένους κεντρικούς δρόμους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης από… ακινητοποιημένα λεωφορεία.

Οι οδηγοί των λεωφορείων, που απεργούν ζητώντας αυξήσεις μισθών, ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν κυκλοφοριακό χάος στο Σάο Πάολο. Και το κατάφεραν, ακινητοποιώντας τα λεωφορεία τους σε διασταυρώσεις και καταμεσής πολύβουων αυτοκινητοδρόμων.

Αγανακτισμένοι οδηγοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και να διασχίσουν πεζοί τα σημεία όπου είχαν στηθεί τα μπλόκα, καθώς οι απεργοί έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τις αρχές. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 3 ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Σάο Πάολο.

Η αναστάτωση σημειώθηκε μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, η διεξαγωγή του οποίου έχει διχάσει τους Βραζιλιάνους.