X

Φυλή του Αμαζονίου βλέπει για πρώτη φορά τον έξω κόσμο

Μία ομάδα ανθρωπολόγων πλησίασε και ερεύνησε τη φυλή αυτοχθόνων του Αμαζονίου, που για πρώτη φορά έβγαινε από το δάσος.

Ant1news

Στις 30 Ιουνίου ομάδα αυτοχθόνων από τον Αμαζόνιο βγήκε για πρώτη φορά από το δάσος, κοντά στα σύνορα με το Περού.

Ομάδα ανθρωπολόγων που βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Ενβίρα πλησίασε τους αυτόχθονες και κατέγραψε σε βίντεο τις κινήσεις τους, με σκοπό την ανάλυσή τους.

Πρόκειται για μία φυλή 600 περίπου μελών που μιλά τη διάλεκτο Panoan, ενώ μιμούνται τις κραυγές των ζώων. Οι μεταφραστές που έκαναν την επαφή μεταξύ της φυλής και των επιστημόνων εξήγησαν ότι οι πρώτοι έψαχναν όπλα, φαγητό και συμμάχους. Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εκδιωχθεί από τα εδάφη τους είτε από διακινητές ναρκωτικών, είτε από αυτούς που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία.

Η ομάδα «Εθνικό Ίδρυμα για τους Ινδιάνους της Βραζιλίας» (FUNAI), έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει φωτογραφίες ανάλογες με τις εικόνες που προβλήθηκαν και τώρα και υποστηρίζει ότι οι ιθαγενείς τρέπονται σε φυγή από του Περουβιανούς υλοτόμους και αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια επιστημονική οργάνωση 67 φυλές ιθαγενών ζουν στην περιοχή της Βραζιλίας. Γνωρίζουν την ύπαρξη του υπόλοιπου κόσμου, αλλά δεν έχουν επαφές μαζί του.

Στην τελευταία απογραφή της Βραζιλίας διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους 190 εκατομμύρια κατοίκους της Βραζιλίας ζουν 500.000 αυτόχθονες.