X

Βραζιλία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον Εντουάρντο Κάμπος

Ένα αεροσκάφος που μετέφερε τον υποψήφιο για την προεδρία στη Βραζιλία, Εντουάρντο Κάμπος, συνετρίβη στην πόλη Σάντος. Tοπικό κανάλι μετέδωσε ότι είναι νεκρός.

Ant1news



Το αεροσκάφος, ένα Cessna 560XL, στο οποίο επέβαινε ο Βραζιλιάνος προεδρικός υποψήφιος, Εντουάρντο Κάμπος, κατέπεσε και συνετρίβη την Τετάρτη σε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη Σάντος της Βραζιλίας. Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι GloboNews, μετέδωσε ότι ο Κάμπος είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters.

Το ιδιωτικό τζετ του προεδρικού υποψήφιου συνετρίβη εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, λίγο πριν την προσγείωσή του, ενώ το GloboNews μετέδωσε ότι υπήρχαν συνολικά 7 επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο έχασε την επαφή με την υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, σύμφωνα με μια δήλωση της πολεμικής αεροπορίας. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυκνό καπνό να υψώνεται από τον τόπο της συντριβής σε μια κατοικημένη περιοχή της πόλης.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε στο AFP ότι υπάρχουν "σίγουρα" θάνατοι από τη συντριβή, όμως δεν ήταν σε θέση να πει έναν αριθμό. Σύμφωνα με το BBC, οι πυροσβέστες στο σημείο έκαναν λόγο για 10 θύματα, χωρίς όμως να αναφέρουν αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.



Όπως αναφέρει το Reuters, πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας τους.



Ο 49χρονος Κάμπος ήταν υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου και εμφανιζόταν τρίτος στις δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό 10%.

Πηγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος που μίλησε στο Reuters, ανέφερε ότι η υποψήφια αντιπρόεδρος, Μαρίνα Σίλβα, δεν συνόδευε τον Κάμπος σε αυτό το ταξίδι του.