X

Απίστευτο ξύλο στην έναρξη προεκλογικής εκστρατείας στην Βολιβία

Μπορεί να στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο για τις εκλογές, ωστόσο, είναι ορκισμένοι εχθροί στο ποδόσφαιρο! Απίστευτες εικόνες...

Ant1news

Χάος ξέσπασε κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της Δημοκρατικής Ενότητας στη Βολιβία, όταν οι οπαδοί αντίπαλων ομάδων ποδοσφαίρου άρχισαν να τσακώνονται και να εκσφενδονίζουν καρέκλες ο ένας στον άλλον.

Ενώ το πλήθος στον στάδιο Gilberto Menacho στο Σάντα Κρουζ είχε συγκεντρωθεί για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου για την προεδρία Σάμιουελ Ντόρια Μεντίνα, το πάθος για το ποδόσφαιρο αποδείχθηκε μεγαλύτερο από αυτό για την πολιτική.

Οπαδοί από αντίπαλες ομάδες, των Οριέντε Πετρολέρο και Μπλούμινγκ, πέταξαν καρέκλες και έβριζαν ο ένας στον άλλον, δημιουργώντας πανδαιμόνιο στο γήπεδο και αναγκάζοντας τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.



Ο Μεντίνα, πάντως από την πλευρά το, κατηγόρησε για τη βία το κόμμα, με επικεφαλής τον πρόεδρο Έβο Μοράλες.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό και η εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω της αναταραχής.



Οι Βολιβιανοί θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Οκτωβρίου με τον Μοράλες να έχερι σαφές προβάδισμα, ενώ δεύτερος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο μεγιστάνας του τσιμέντου Σάμιουελ Ντόρια Μεντίνα.

Πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με τους τραυματισμούς στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην εκδήλωση.