X

Σαρωτικό το πέρασμα του τυφώνα Οντίλ από το Μεξικό

Με ανέμους που έφθαναν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα «χτύπησε» το τουριστικό θέρετρο Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό ο τυφώνας Οντίλ.

Ant1news



Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Οντίλ από το τουριστικό θέρετρο Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό. Οι άνεμοι που άγγιξαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα ξερίζωσαν δένδρα, γκρέμισαν κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι βρήκαν καταφύγιο σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, για να αποφύγουν τη «μανία» του τυφώνα, που «μαστίγωσε» τις βορειοδυτικές ακτές του Μεξικού. τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνδυάζονταν με καταρρακτώδεις βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι και ξενοδοχεία.

Ο τυφώνας έχει εξασθενήσει και από την κατηγορία 4 έχει υποχωρήσει στην κατηγορία 2, όμως το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι μπορεί ακόμη να προκαλέσει πλημμύρες που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και κατολισθήσεις στις βορειοδυτικές ακτές του Μεξικού το επόμενο 48ωρο.




«Όλη η περιοχή έχει καταστραφεί, στο Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο, τα παράθυρα έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και ηλεκτρικές κολώνες έπεσαν», ανέφερε ο Μαουρίτσιο Μπαλντεράμα, διευθυντής του ξενοδοχείου Cabo Surf. Όλοι οι ένοικοι είναι καλά στην υγεία τους, πρόσθεσε.



Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 26.000 ξένοι τουρίστες και 4.000 Μεξικανοί βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με Μεξικανούς αξιωματούχους.





Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης και στρατιώτες απομάκρυναν χιλιάδες ανθρώπους από περιοχές όπου υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών.