X

Πως οι κολομβιανοί κομάντος σκότωσαν τον ηγέτη του FARC

Βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες της μάχης στη ζούγκλα

Ant1news


Ο ηγέτης του ένοπλου μαρξιστικού κινήματος ΦΑΡΚ, Αλφόνσο Κάνο έπεσε νεκρός μετά από ορυμαγδό πυρός και εκρήξεων από τα επιθετικά ελικόπτερα των Κολομβιανών κομάντος. 

Μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες εμφυλίου, ο στρατός αποφάσισε να χτυπήσει στο κρησφύγετο του Κάνο με 20 ελικόπτερα και πλήθος κομάντος καταφέροντας το σημαντικότερο πλήγμα στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας.    

Το κρησφύγετο του Αλφόνσο Κάνο μέσα στη ζούγκλα αποκάλυψαν στις αρχές ασφαλείας ένας πρώην αντάρτης και μια γυναίκα ονόματι Τζένιφερ που ανήκαν κάποτε στο στενό κύκλο του μαρξιστή αρχηγού.

Ο ανώνυμος κομάντο που φέρεται ότι σκότωσε τον Κάνο δεν τον είχε αναγνωρίσει καθώς ο 63χρονος επαναστάτης είχε ξυρίσει το χαρακτηριστικό μούσι του. Ο κομάντο τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. 

Ο στρατηγός Χουάν Πάμπλο Ροντρίγκεζ που είχε το γενικό πρόσταγμα της επιχείρησης, έδωσε πρόωρα την εντολή για την επιχείρηση «Οδυσσέας» φοβούμενος να μη διαρρεύσει το μυστικό. 

Η επιχείρηση που έγινε το Νοέμβριο του 2011 άλλαξε την πορεία του εμφυλίου και οδήγησε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους αντάρτες.