X

Η ομάδα με τους τυφλούς χορευτές

Μία ομάδα τυφλών χορευτών αποδεικνύει ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει οποιαδήποτε άλλη ομάδα χορού.

Ant1news

Μία ομάδα από τυφλούς χορευτές στην Βραζιλία, έδειξε ότι το πρόβλημα στην όρασή τους δεν μπορεί να γίνει εμπόδιο στην έμπνευσή τους.

Οι χορευτές  έκαναν μία παράσταση στο Σάο Πάολο, στην οποία απέδειξαν ότι μπορούν να αποδώσουν το ίδιο καλά με άλλους που δεν έχουν πρόβλημα στην όρασή τους.

Ανάμεσα στους χορευτές βρίσκονταν και αρκετά παιδιά, με προβλήματα όρασης.

Το κέντρο χορού απευθύνεται σε όλα τα άτομα, το 10%  των μελών του, ωστόσο είναι άτομα με αναπηρίες.

Στη σκηνή όμως, οι διαφορές μεταξύ των χορευτών εξαλείφονται και γίνονται όλοι ένα, εκφραζόμενοι μέσα από τις απελευθερωτικές κινήσεις του χορού.

Στην ομάδα, εκτός από τους χορογράφους, εργάζονται και φυσιοθεραπευτές, αναπτύσσοντας μία άψογη συνεργασία με παιδιά που δεν έχουν ποτέ ξανά έρθει σε επαφή με το χορό.

Η ομάδα πραγματοποιεί παραστάσεις μπροστά σε δεκάδες κοινού, ήδη από το 1995. Τα κενά της όρασης καλύπτονται μέσα από το χορό.

Η διευθύντρια του μπαλέτου δηλώνει στο Reuters ότι παρά το γεγονός πως οι μαθητές της έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, ακόμα δεν τον έχουν χορτάσει.

Τα μαθήματα μπαλέτου όμως δεν επικεντρώνονται μόνο στην κίνηση, αλλά υπάρχει ειδική κατηγορία μαθημάτων, στην οποία οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να ζουν με την αναπηρία τους.