X

Οργή λαού για τους 43 αγνοούμενους φοιτητές στο Μεξικό

Ένα καραβάνι μνήμης με προορισμό την πρωτεύουσα της χώρας, διασχίζει το Μεξικό που αρνείται να ξεχάσει τους αδικοχαμένους φοιτητές.

Ant1news

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των Μεξικάνων για την περίπτωση των 43 φοιτητών που αγνοούνταν εδώ και μήνες πριν η αστυνομία ανακαλύψει τα πτώματα τους σε μια χωματερή στη πόλη Ιγκουάλα της επαρχίας Γκερέρο.

Η δολοφονία τους προήλθε μετά από συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει σε πανεπιστήμιο και την απαγωγή των θυμάτων από αστυνομικούς που συνεργάζονταν με κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών.

Μετά το ξέσπασμα της οργής που ακολούθησε την γνωστοποίηση της εύρεσης των απανθρακωμένων πτωμάτων, μια άλλη εκδήλωση μνήμης  λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Ένα καραβάνι που μεγαλώνει συνεχώς αναμένεται να φτάσει στην πόλη του Μεξικό μεθαύριο, για να συμμετάσχει σε μια πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το τραγικό γεγονός.

Στην πορεία που διασχίζει την χώρα συμμετέχουν και συγγενείς από τις οικογένειες των θυμάτων, όπως και εκπαιδευτικοί. Πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν από την Οαχάκα του Μεξικού στο ύψος του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μπενίτο Χουάρες.

Το καραβάνι πριν φτάσει στο προορισμό του θα περάσει και από άλλες περιοχές, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον όγκο  των συμμετεχόντων και η συγκέντρωση στη πόλη του Μεξικού αναμένεται να είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση.