X

Μεξικό: Ξεθάβουν πτώματα από εκεί που δολοφονήθηκαν οι φοιτητές

Πέντε ακόμη πτώματα βρέθηκαν στην ίδια περιοχή, όπου δολοφονήθηκαν οι 43 φοιτητές στο Μεξικό.

Ant1news



Την ώρα που η οργή ξεχειλίζει στο Μεξικό για τις δολοφονίες των 43 φοιτητών από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών, οι αρχές εντόπισαν την Κυριακή άλλα πέντε απανθρακωμένα και αποκεφαλισμένα πτώματα σε περιοχή της πολιτείας Γκερέρο στα νότια του Μεξικού.

Στην ίδια τοποθεσία βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη άλλα 11 πτώματα σε παρόμοια κατάσταση, ενώ στη γύρω περιοχή εξαφανίστηκαν και δολοφονήθηκαν και οι 43 φοιτητές.

Οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διερευνούν τη δολοφονία πέντε ατόμων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν στην καρότσα ενός φορτηγού σε δρόμο κοντά στην πόλη Τσιλάπα. Κοντά σε αυτήν την πόλη, την Πέμπτη ανακαλύφθηκαν άλλα τουλάχιστον 11 αποκεφαλισμένα πτώματα που έφεραν εγκαύματα και τρύπες από σφαίρες.

Σύμφωνα με μια πηγή της πολιτειακής κυβέρνησης, δίπλα στα πτώματα βρέθηκε κι ένα μήνυμα που έχει την υπογραφή της εγκληματικής οργάνωσης Los Ardillos που γράφει: «Αυτά είναι σκουπίδια».

Μία δικαστική πηγή τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι μεξικανικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν τα πέντε πτώματα έχουν κάποια σχέση με τρεις τοπικούς επιχειρηματικούς ηγέτες και δύο αρχιτέκτονες που απήχθησαν την Τετάρτη στην πολιτεία Γκερέρο.

Στην ίδια περιοχή απήχθησαν και δολοφονήθηκαν οι 43 φοιτητές από μέλη του καρτέλ ναρκωτικών Guerreros Unidos, με την ανοχή και βοήθεια τοπικών διεφθαρμένων αστυνομικών.