X

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Κολομβία-νεκροί όλοι οι επιβάτες

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Μπουκαραμάνγκα προς την Μάλαγα στην επαρχία Σανταντέρ.

Ant1news

Ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες στη Βόρεια Κολομβία με τραγικό απολογισμό τον θάνατο και των έξι επιβατών του, αλλά και του πιλότου του αεροσκάφους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Ελ Τιέμπο, ο πιλότος είχε ειδοποιήσει την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, ότι αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα.

Το αεροπλάνο ήταν τύπου Cessna και άνηκε στον στόλο μιας μικρής εταιρείας  αερομεταφορών με την επωνυμία Alas. Οι επτά σωροί των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος βρέθηκαν μέσα σε αυτό  ή σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ο πιλότος επιχειρούσε να επιστρέψει στη Μπουκαραμάνγκα, περίπου 395 χλμ. βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Μπογκοτά, για να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση, αφού μόλις είχε πληροφορήσει έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας πως τα όργανα του έδειχναν απώλεια της πίεσης του λαδιού στη μηχανή του Cessna.

Προς το παρών δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας, αλλά ούτε και από κάποια άλλη επίσημη αρχή.