X

Ισοπεδώθηκε μαιευτήριο από έκρηξη

Μωρά, γονείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θάφτηκαν στα ερείπια. Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ant1news

Δεν τη χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που σημειώθηκε σε προάστιο της Πόλης του Μεξικού.

Έκρηξη ισοπέδωσε ένα μαιευτήριο, παγιδεύοντας κάτω από τα χαλάσματα μανάδες με τα νεογέννητα μωρά τους, γιατρούς και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με τις αρχές, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή σε βυτιοφόρο που εφοδίαζε με αέριο το νοσοκομείο. Πολλές περιοχές της Πόλης του Μεξικού δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου και βασίζονται στις παραδόσεις των βυτιοφόρων. 

Αρχικά, ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς και 58 τραυματίες. Λίγο αργότερα, οι μεξικανικές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων, ανακοινώνοντας πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μόνο ενός παιδιού και μιας γυναίκας.

Γεγονός είναι, ωστόσο, πως αγνοείται η τύχη αρκετών ανθρώπων, που θάφτηκαν κάτω από τόνους τσιμέντου. Η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης είναι σε εξέλιξη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης: