X

Φονική καραμπόλα στο Περού

Το δυστύχημα προκάλεσε λεωφορείο που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Ant1news

 

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 70 τραυματίστηκαν στο Περού, όταν λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και πέρασε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με άλλα δύο λεωφορεία ένα φορτηγό.

To δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην παραλιακή πόλη Ουαρμέι, σε σχετικά απομακρυσμένο σημείο της βασικής οδικής αρτηρίας της χώρας.

Η τραγωδία ξεκίνησε όταν ένα λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο λεωφορείο. Στη συνέχεια, ένα τρίτο λεωφορείο και ένα φορτηγό-ψυγείο έπεσαν πάνω στα δύο πρώτα οχήματα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τα συντρίμμια εκτινάχθηκαν σε δεκάδες μέτρα.



Επιζώντες ανέφεραν πως τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν τρεις ώρες για να φτάσουν στο σημείο. Πολλοί από τους τραυματίες  μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα μέχρι τη Λίμα.

Ο συντονιστής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Όσκαρ Γκονσάλες, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου που μπήκε στην αντίθετη λωρίδα πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Σε ένα από τα λεωφορεία επέβαινε  ομάδα Σενεγαλέζων και Ευαγγελικών, μελών του Παγκόσμιου Ιεραποστολικού Κινήματος.

Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Περού, λόγω της μη τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.