X

Διαβόητη φυλακή της Βολιβίας θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Η φυλακή που είναι γνωστή για την κακή της φήμη έχει γίνει συχνά θέατρο βίαιων και πολύνεκρων συγκρούσεων.

Ant1news



Επίσκεψη σε μία από τις πιο βίαιες φυλακές της Λατινικής Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την περιοδεία που θα κάνει από την 6η ως την 13η Ιουλίου στον Ισημερινό, τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί την διαβόητη φυλακή Παλμασόλα στη Σάντα Κρους της Βολιβίας την 10η Ιουλίου, την τελευταία ημέρα της παραμονής του στη χώρα. Η τεράστια φυλακή υψίστης ασφαλείας λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Βολιβίας έχει γίνει συχνά θέατρο βίαιων και πολύνεκρων συγκρούσεων ανάμεσα σε κρατούμενους.

Περίπου 30 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που διέμενε με τους φυλακισμένους γονείς του, είχαν σκοτωθεί στη φυλακή αυτή το 2013. Τα περισσότερα από τα θύματα κάηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες που έλεγχαν διαφορετικές πτέρυγες του συγκροτήματος.

Ο Φραγκίσκος, αφότου έγινε Πάπας, έχει επισκεφθεί τουλάχιστον τρία σωφρονιστικά καταστήματα στην Ιταλία.

Επιπλέον, ο Αργεντινός Ποντίφικας θα επισκεφθεί τη Βοσνία τον Ιούνιο, την Κούβα και τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και διάφορες χώρες της Αφρικής στα τέλη της χρονιάς.