X

Μεξικό: Μέσω σήραγγας 1,5χλμ απέδρασε ο Νο1 καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών

Απέδρασε για δεύτερη φορά από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας. Βρέθηκε σήραγγα άνω του 1,5 χιλιομέτρου.

Ant1news



Μέσω μίας σήραγγας άνω του 1,5 χιλιομέτρου κατάφερε να δραπετεύσει ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου κρατείτο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.

Πρόκειται για την δεύτερη απόδρασή του μέσα σε 14 χρόνια. Η σήραγγα, που ξεκινούσε από το κελί του, οδηγούσε σε ένα κτίριο έξω από τα τείχη της φυλακής, γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Επίτροπος Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μόντε Αλεχάντρο Ρούμπιδο. Ο ίδιος σημείωσε πως 18 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στην Πόλη του Μεξικού προκειμένου να ανακριθούν για την απόδραση του Γκουσμάν.

Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών εθεάθη για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου (χθες) κοντά στην αίθουσα των ντους των φυλακών Αλτιπλάνο, 90 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας.



«Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε επανεμφανιστεί», σήμανε συναγερμός και «η απόδρασή του επιβεβαιώθηκε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή, καθώς και στους δρόμους των γειτονικών πολιτειών», ενώ οι πτήσεις από το γειτονικό αεροδρόμιο της Τολούκα αναστάληκαν.

Ο 58χρονος Γκουσμάν θεωρείτο ως ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο, επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα. Είχε επικηρυχθεί έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από το Μεξικό.



Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκουσμάν περιλαμβανόταν τακτικά στον κατάλογο των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη που δημοσιεύεται από το περιοδικό Forbes, μέχρι που το περιοδικό ανακοίνωσε ότι τού ήταν αδύνατο να υπολογίσει το ύψος της περιουσίας του.