X

Ταραχές και γκρεμισμένα σπίτια σε παραγκούπολη του Περού (βίντεο)

Επεισόδια λόγω της υποχρεωτικής εκκένωσης 100 κατοικιών από τις Αρχές για την κατασκευή δρόμου. Βίαιες προσαγωγές, παιδιά χτυπούν αστυνομικούς, μπουλντόζες γκρεμίζουν σπίτια.

Ant1news

Πάνω από 100 οικογένειες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο Περού όταν αυτοί εκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους, προκειμένου να επεκταθεί ο δρόμος.

Περισσότεροι από 50 εθελοντές από ειρηνευτικές αποστολές, καθώς και 180 αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεκάδες παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα πίσω από τους συγγενείς τους, ενώ γυναίκες συγκρούονταν με άνδρες της αστυνομίας, που τις απωθούσαν με τις ασπίδες τους. Ακόμα και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αστυνομικούς πέφτοντας με όλη τους τη δύναμη πάνω τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, οι κάτοικοι που εκδιώχθηκαν είχαν χτίσει παράνομα τα σπίτια τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αν και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν νόμιμα εκεί.

Με τη δικαιολογία, μάλιστα, ότι οι τοπικές αρχές είχαν ενημερώσει από νωρίς για την επιχείρηση που θα ακολουθούσε, τα χωματουργικά μηχανήματα έπιασαν δουλειά, γκρεμίζοντας τα φτωχικά σπίτια δεκάδων απεγνωσμένων Περουβιανών.