X

Βενεζουέλα: Φτιάχνουν φέρετρα από χαρτόνι λόγω κρίσης

Ακόμα και ο θάνατος προκαλεί πρόβλημα στην τσέπη των κατοίκων της Βενεζουέλας. Δείτε πώς κατάφεραν να ρίξουν το κόστος μιας κηδείας κατά 80%!

Ant1news

Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν συμβαίνει εκτός από θανάτους και φόρους, όσοι κάτοικοι της Βενεζουέλας βρίσκονται σε θέση να αυτοσχεδιάζουν, εμπνέονται τρόπους για να γλιτώνουν δαπάνες για ένα από αυτά τα δύο!

Η βαθιά ύφεση της Βενεζουέλας προκάλεσε έλλειψη πρώτων υλών, ταραχές και αύξηση της εγκληματικότητας. Τώρα, λοιπόν η ανάγκη να παραχθούν πράγματα αναγκαία σε χαμηλότερες τιμές έκαναν δύο επιχειρηματίες να δουν με άλλο μάτι το θάνατο και να δημιουργήσουν φέρετρα από χαρτόνι… φιλικά όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς την τσέπη!

Πρόκειται για βιοδιασπώμενα φέρετρα που κάνουν πιο… προσιτές τις κηδείες στις φτωχές οικογένειες που πενθούν. Φτιαγμένο από ανακυκλωμένο κυματοειδές χαρτόνι, το biocofre μπορεί να κρατήσει 230 κιλά, είναι αδιάβροχο, ελαφρύ και μπορεί να κατασκευαστεί σε μόλις λίγα λεπτά.

 Ένα ξύλινο φέρετρο κοστίζει στη Βενεζουέλα 280 δολάρια, περισσότερο από 12 φορές ο ελάχιστος μισθός. Το biocofre, το χάρτινο φέρετρο κοστίζει όμως 65 δολάρια, κάτι που ρίχνει αυτόματα το κόστος μιας κηδείας κατά 80%.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί ότι ενώ οι θάνατοι και οι κηδείες αυξάνονται μέρα τη μέρα όλο και πιο πολύ, η παραγωγή φέρετρων μειώθηκε κατά 50% τους τελευταίους μήνες. Γι αυτό και το νέο φέρετρο από χαρτόνι φαίνεται ως σωτήρια λύση τόσο λόγω του κόστους, όσο όμως και λόγω της έλλειψης πρώτων υλών.