X

Βενεζουέλα: Κοσμοπλημμύρα σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο

Ντυμένοι στα λευκά και με το σύνθημα "αυτή η κυβέρνηση θα πέσει", οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από τον Μαδούρο δημοψήφισμα.

Ant1news

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση στο Καράκας με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νίκολας Μαδούρο από την προεδρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

"Μεταξύ 950.000 και 1.1. εκατομμυρίων άνθρωποι" συμμετείχαν στην διαδήλωση σήμερα, τόνισε ο Χεσούς Τορεάλμπα, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD). 

Ντυμένοι στα λευκά και με το σύνθημα "αυτή η κυβέρνηση θα πέσει", οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, απαιτώντας από τον πρόεδρο, Νίκολας Μαδούρο, να ανακοινώσει δημοψήφισμα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η παραμονή του ή όχι στην προεδρία.

 

Την ίδια ώρα, στους δρόμους βγήκαν και οι υποστηρικτές του Μαδούρο, καθώς η έκκληση του προέδρου τους εισακούστηκε. Πλήθος ντυμένο στα κόκκινα - το χρώμα του Ούγκο Τσάβες - διαδήλωνε υπέρ της παραμονής του προέδρου στην ηγεσία της χώρας.  

Πάντως, δεν έλειψαν τα επεισόδια τόσο στο Καράκας όσο και σε άλλες πόλεις της Βενεζουέλας με διαδηλωτές κατά του Μαδούρο να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις.