X

Η Κόστα Ρίκα προετοιμάζεται για τον κυκλώνα Ότο (βίντεο)

Τον ενισχυμένο κυκλώνα που προκάλεσε χάος στα παράλια της Καραϊβικής αναμένει η Κόστα Ρίκα.

Ant1news

Η τροπική καταιγίδα Ότο ενισχύθηκε σήμερα και μετατράπηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική, ανακοίνωσε το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), σημειώνοντας πως το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο κυκλώνας Ότο βρισκόταν 491 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της κοινότητας Μπλούφιλντς της Νικαράγουας πριν από λίγο, σύμφωνα με το NHC.

Οι άνεμοι του κυκλώνα φθάνουν τα 121 χλμ. την ώρα και το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει παραθαλάσσιες περιοχές στην Κόστα Ρίκα και στη Νικαράγουα μεθαύριο Πέμπτη, πρόσθεσε το κέντρο, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα βρίσκονται σε εγρήγορση, προετοιμαζόμενοι για τον ισχυρότερο κυκλώνα που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει.

Οι κάτοικοι των παραλιακών περιοχών, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, μετακινούνται προς τα ηπειρωτικά της χώρας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού ρίσκου και σε ετοιμότητα να τις εκκενώσουν, την ώρα που άλλοι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν βανδαλισμούς.

Ο τυφώνας αναμένεται επισήμως την Πέμπτη, όμως η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας είπε ότι, μπορεί να φτάσει από το βράδυ της Τετάρτης.