X

Περού: παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο λάσπης και βγήκε ζωντανή (βίντεο)

Απίστευτες εικόνες από το πλημμυρισμένο Περού. Στρατιώτες σηκώνουν στα χέρια μικρά παιδιά, για να τα απομακρύνουν από τα σπίτια τους που έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα νερά.

Ant1news

Δραματικές εικόνες καταγράφηκαν στο Περού, που πλήττεται από σφοδρές πλημμύρες που έχουν ως αποτέλεσμα κατολισθήσεις, ακολουθώντας τη μεγαλύτερη ξηρασία που έχει αντιμετωπίσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού, με αποτέλεσμα ολόκληρες κοινότητες να έχουν αποκλειστεί

Από θαύμα σώθηκε μία γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο και καταπλακώθηκε από μπάζα. Οι εικόνες από την διάσωσή της κόβουν την ανάσα. 

Παράλληλα, μέλη του Στρατού του Περού εκκένωσαν δεκάδες σπίτια οικογενειών με παιδιά, από τα καταπλακωμένα από τις λάσπες σπίτια τους.Τα κουβαλούν στα χέρια τους, διασχίζοντας τεράστιες εκτάσεις λασπωμένων περιοχών.

Από τους συνολικά 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή Πακόρα (Pacora), οι 35 ήταν παιδιά. Στο σύνολό τους, οι κάτοικοι, μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν στηθεί από την κυβέρνηση του Περού.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, από τις συνεχείς πλημμύρες και τη διακοπή βασικών παροχών, έχει προκληθεί εξάπλωση επιδημιών, όπως δάγκειος πυρετός.

Ο μεγαλύτερος φόβος των Αρχών είναι ότι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού που ενώνει μικρές κοινότητες ενδέχεται να καταρρεύσει η γέφυρα και να αποκλειστούν εντελώς.

Από τις πρωτοφανείς πλημμύρες έχουν καταστραφεί σπίτια, έχουν κλείσει σχολεία και εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Η κυβέρνηση του Περού έχει από τον Φεβρουάριο κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές, ενώ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχουν σκοτωθεί 48 άνθρωποι κι έχουν τραυματιστεί 144. Οι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους, την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 550.000, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα επιδεινωθούν τον Απρίλιο.