X

Εκατόμβη θυμάτων από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Κολομβία (βίντεο)

Χείμαρροι λάσπης “κατάπιαν” τη νύχτα μία ολόκληρη πόλη στα νότια της χώρας. Αγνοείται η τύχη δεκάδων κατοίκων.

Ant1news

Εικόνα βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η πόλη Μοκόα, στη νότια Κολομβία, μετά τους χείμαρρους λάσπης και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 112 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, 188 τραυματίστηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων κατοίκων.

Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ποιος θα είναι ο τελικός απολογισμός, καθώς τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων», δήλωσε κατά την άφιξή του στην Μοκόα, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουτουμάγιο στα νότια της χώρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Kολομβίας κάνει λόγο για 188 τραυματίες, από τους οποίους ο 22 έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και για τουλάχιστον 200 αγνοουμένους έπειτα από τις λασποπλημμύρες, που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση τριών ποταμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές η πόλη Μοκόα, η οποία έχει πληθυσμό 40.000 κατοίκους.

 

 

«Ο απολογισμός ολοένα κι αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα», υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέσας Ουρουένια, γενικός διευθυντής των υπηρεσιών αρωγής του Ε.Σ. της Κολομβίας, αναφερόμενος στην «κολοσσιαίων διαστάσεων» καταστροφή.