X

Χάος διαδηλώσεων στην Βενεζουέλα (βίντεο)

Συνεχίζονται οι ογκώδεις και επεισοδιακές διαδηλώσεις, καθώς και οι πολιτικές κόντρες μεταξύ Μαδούρο και αντιπολίτευσης.

Ant1news

Μία μέρα μετά τη «Μητέρα των διαδηλώσεων» στη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους και τρεις έχασαν τις ζωές τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση της οικονομίας και ζητώντας την παραίτηση του Νικολάς Μαδούρο, οι κάτοικοι της χώρας «πλημμύρισαν» και πάλι τους δρόμους της.

Παρά το ότι ο κόσμος ήταν λιγότερος από την προηγούμενη μέρα, προκλήθηκαν και πάλι επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατηγορούν τον Μαδούρο ότι είναι δικτάτορας, καθώς την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας πήρε τις εξουσίες του Κογκρέσου, όπου έχει την πλειοψηφία η αντιπολίτευση.

Ο Μαδούρο, από την άλλη, κατηγορεί τη δεξιά ότι επιχειρεί πραξικόπημα κατά της κυβέρνησής του.

 

 

Πάντως, βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν χθες τις δυνάμεις ασφαλείας ότι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τα πλήθη των διαδηλωτών στο Καράκας.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τον τελευταίο μήνα χουν χάσει τις ζωές τους εννέα άνθρωποι.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση, ενώ τους τελευταίους μήνες υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.