X

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ταραχές που συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα (βίντεο)

Άλλοι 11 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων στο κύμα διαδηλώσεων κατά του Προέδρου Μαδούρο. Εκκενώθηκε νοσοκομείο εξαιτίας... ρίψης δακρυγόνων.

Ant1news

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Καράκας κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βενεζουέλας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί στους 20 ο αριθμός των νεκρών στο κύμα διαδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες, εναντίον του Προέδρου Νικολά Μαδούρο.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, η εισαγγελία γνωστοποίησε «τον θάνατο 11 ανθρώπων», ορισμένων εξ αυτών από… ηλεκτροπληξία, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν από σφαίρες. Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι επίσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στη συνοικία Ελ Βάγιε, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με έναν πυροσβέστη, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία ανέρχεται σε οκτώ. Το περιστατικό συνέβη όταν μια ομάδα προσώπων εισέβαλε σε ένα αρτοποιείο με στόχο να το λεηλατήσει, στη συνοικία Ελ Βάγιε, σύμφωνα με τον πυροσβέστη, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

 

Σκηνές χάους επικράτησαν σε νοσοκομείο της συνοικίας Ελ Βάγιε όταν δέχθηκε βροχή από δακρυγόνα και χρειάστηκε να απομακρυνθούν περίπου 50 παιδιά που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει την Αστυνομία για τη ρίψη δακρυγόνων, ενώ από την πλευρά τους οι Αρχές υποστηρίζουν ότι διαδηλωτές πέταξαν τα δακρυγόνα μέσα στο νοσοκομείο.