X

Βενεζουέλα: Μακραίνει η λίστα των νεκρών διαδηλωτών (βίντεο)

Παραμένει το χάος στους δρόμους του Καράκας και όχι μόνο. Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές.

Ant1news

Στους 29 έφτασε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Και κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων οι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αστυνομικοί έκαναν και πάλι χρήση δακρυγόνων, ενώ απάντηση στον πετροπόλεμο των διαδηλωτών με ρίψη νερού.

Ο απολογισμός του κύματος διαδηλώσεων που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου, εκτός των 29 νεκρών, έχει αφήσει πίσω του 437 τραυματίες, ενώ έχουν συλληφθεί 1.300 άτομα.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων ετών, με την αντιπολίτευση να ζητά επιτακτικά τη διενέργεια εκλογών, έχοντας στο πλευρό της και τα εκατομμύρια των πολιτών.

 

Την ίδια ώρα, ο Νικολάς Μαδούρο, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί πραξικόπημα και πως δεν θέλει ειρήνη. Επιπλέον, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν αυτό το επιχειρούμενο σε βάρος της κυβέρνησής του πραξικόπημα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, η χώρα θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS). Πρόκειται για αμυντικό οργανισμό, με έδρα την Ουάσινγκτον, ο οποίος περιλαμβάνει 35 κράτη της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ενώ έχει χορηγήσει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή σε 69 κράτη καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.