X

Βίντεο-σοκ: όχημα της αστυνομίας πατά διαδηλωτές στη Βενεζουέλα

Ακήρυχτος εμφύλιος στη Βενεζουέλα - Στους 35 ο αριθμός των νεκρών μετά τη δολοφονία  ηγετικού στελέχους φοιτητικής οργάνωσης

Ant1news


Χαοτική είναι η κατάσταση σε πολλές πόλεις της Βενεουζέλας, όπου χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής καθώς φουντώνει η οργή για τα σχέδια του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό κογκρέσο, που θα ξαναγράψει το σύνταγμα της χώρας, παρακάμπτοντας την ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευση. 

Ο αριθμός των νεκρών έχει, ήδη, ανέλθει στους 35 ενώ ένα συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής. Θωρακισμένο αυτοκίνητο της αστυνομίας, στο Καράκας, πέφτει στους διαδηλωτές, παρασύροντας δεκάδες, ενώ περνά πάνω από αρκετά άτομα, αφήνοντας πίσω του τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Δολοφονήθηκε ηγέτης φοιτητικής οργάνωσης 

Ηγετικό στέλεχος φοιτητικής παράταξης δολοφονήθηκε, την Πέμπτη, Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε, γνωστοποίησε η εισαγγελία. 

Ο νεαρός «βρισκόταν μέσα σε μια φοιτητική συνέλευση. Στο τέλος της, ένας από τους παριστάμενους τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Κατόπιν διέφυγε με μοτοσικλέτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.