X

Νεκρός φοιτητής στις διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα

Ένας 21χρονος έγινε το 69ο θύμα των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και μήνες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ant1news

Ένας φοιτητής είναι ο τελευταίος νεκρός που προστίθεται στη λίστα των νεκρών κατά τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα τους τελευταίους μήνες,.

Ο 21χρονος φοιτητής πατήθηκε από αυτοκίνητο σε διαδηλώσεις στην πόλη Μαρακαϊμπο, στα δυτικά της χώρας. Ο νεαρός είναι ο 69ος άνθρωπος που σκοτώνεται στις διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν πρόωρες εκλογές, ενώ είναι εξαγριωμένοι με τις ελλείψεις αγαθών, τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και τη συνεχή αύξηση του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αβαντάρει τη βία επιχειρώντας πραξικόπημα.

Μιλώντας στο Καράκας, ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκθέτει τους νέους σε διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι ένα ακόμα ένα θύμα τους ήταν ο νεαρός φοιτητής.

Ο ίδιος πάντως, αντί να ακούσει τις επιθυμίες των διαδηλωτών, έβαλε μπροστά νέα νομοθεσία με σκοπό την αλλαγή του συντάγματος. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, η αλλαγή του συντάγματος θα επιλύσει την οικονομική κρίση.