X

Τραυματισμοί και χάος μετά την εισβολή διαδηλωτών στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας (βίντεο)

Εισέβαλαν με σωλήνες, δοκάρια και πέτρες στη Βουλή, όπου υπήρχαν τουλάχιστον 350 άτομα και προκάλεσαν τραυματισμούς και χάος.

Ant1news

Οπαδοί του Μαδούρο εισέβαλλαν στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, προκαλώντας τραυματισμούς σε βουλευτές και δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον πέντε βουλευτές και επτά υπάλληλοι της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από έφοδο οπαδών του Νικολάς Μαδούρο.

Περίπου 100 άτομα ντυμένα στο κόκκινα εισέβαλλαν τις πρωινές ώρες στο κτήριο, φωνάζοντας «Ζήτω η Επανάσταση». Στα χέρια τους κρατούσαν σωλήνες και ξύλα, ενώ πετούσαν πέτρες.

Στο κτήριο υπήρχαν περίπου 350 άτομα, τα οποία παρέμειναν εγκλωβισμένα μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά.

Η αντιπολίτευση, η οποία έχει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και ζητά επίμονα εκλογές τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους η χώρα έχει παραδοθεί στο απόλυτο χάος, με ελλείψεις σε βασικά αγαθά και καθημερινές διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

 

 

 

Ο Μαδούρο, σχολιάζοντας τα χθεσινά έκανε λόγο για «περίεργη» βία και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες για την πρόκληση της βίας στην αντιπολίτευση.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα ένα αστυνομικό ελικόπτερο εκτόξευσε πυρά στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας. Ένας ένοπλος αντάρτης έκανε λόγο για επαναστατική κίνηση που αποσκοπεί στην ανάκτηση της ελευθερίας της χώρας, ενώ ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος.

Από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, έχουν συλληφθεί πάνω από 123 μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας, κατηγορούμενα για προδοσία, εξέγερση, κλοπή και λιποταξία.

 

 

 

 

Η λίστα των συλληφθέντων περιλαμβάνει αξιωματικούς, αλλά και στρατιώτες των κατώτερων βαθμίδων του στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας, αλλά και της εθνικής φρουράς, ενώ αποτελεί ένδειξη του κλίματος δυσφορίας που υπάρχει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με προσωπικό 150.000 αντρών.