X

Δεύτερη ναυτική τραγωδία στη Βραζιλία - Παιδιά μεταξύ των θυμάτων (βίντεο)

Δύο πλοία βυθίστηκαν, μέσα σε 48 ώρες, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων.

Ant1news

Ένα φεριμπότ που μετέφερε 129 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα βυθίστηκε στην Πολιτεία Μπαχία της Βραζιλίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ βρισκόταν ανάμεσα στη Βέρα Κρουζ και το Σαλβαντόρ ντε Μπαχία. Βυθίστηκε σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το λιμάνι.

«Καταφέραμε να εντοπίσουμε 21 διασωθέντες. Πολλοί άλλοι περισυνελέγησαν από ιδιωτικά σκάφη», δήλωσε εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

«Έβρεχε, το πλοίο χτυπήθηκε από ένα κύμα και ανατράπηκε. Είχε πολύ κόσμο», αφηγήθηκε ένας από τους επιζώντες. «Οι διασώστες έκαναν πολλή ώρα να φτάσουν, μείναμε σχεδόν δύο ώρες στη θάλασσα», συμπλήρωσε.

 

Ο Κυβερνήτης της Μπαχία, Ρίο Κόστα, κήρυξε τριήμερο πένθος και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να παράσχουν βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Αυτό είναι το δεύτερο ναυάγιο στη Βραζιλία μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Το βράδυ της Τρίτης, στην Πολιτεία Παρά, σε έναν παραπόταμο του Αμαζονίου, βυθίστηκε ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 49 άνθρωποι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 από αυτούς. Άλλοι 23 διασώθηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων επτά ανθρώπων.