X

Τρόμος στην Κούβα για την άφιξη του ενισχυμένου κυκλώνα Ίρμα

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος στοίχισε ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα ενισχυμένος και πάλι!

Ant1news

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα, άρχισε να πλήττει το έδαφος της Κούβας στις 06:00 (ώρα Ελλάδας). Το φαινόμενο μετακινείται κατά 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος στοίχισε ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται 190 χλμ. από την κουβανική πόλη Καϊβαριέν και περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας, σύμφωνα με το NHC.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούν στη βόρεια Φλόριντα, στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα που έχει ήδη σπείρει την καταστροφή.

 

Στους δύο αυτοκινητόδρομους, κατά μήκος των ακτών της Πολιτείας, το θέαμα ήταν παρόμοιο: αυτοκίνητα και φορτηγάκια το ένα πίσω από το άλλο, φορτωμένα με στρώματα, με καγιάκ, καμιά φορά με δοχεία βενζίνης.

 

Στο Μαϊάμι Μπιτς, το παραλιακό θέρετρο που συνήθως είναι γεμάτο με τουρίστες, επικρατούσε ερημιά και πολλά καταστήματα είχαν ήδη κλείσει. Η Ίρμα ενδέχεται να πλήξει την περιοχή αυτή με ιδιαίτερη σφοδρότητα και να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες.