X

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Πανικός στο Μεξικό. Κτήρια έχουν υποστεί ζημιές. Εθελοντές αναζητούν εγκλωβισμένους, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Βίντεο από την στιγμή του σεισμού.

Ant1news

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ εθελοντές αναζητούν εγκλωνισμένους. 

Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.  

 

Από την δόνηση έχει κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικό, ενώ όλες οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί.

 

Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην Πόλη του Μεξικού. Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε μερικώς, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

 

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.  

Το Μεξικό είχε πληγεί στις 8 Σεπτεμβρίου, από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς.