X

Νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό στο Μεξικό (βίντεο)

Βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος. Άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα σε κτίρια. Πανικόβλητοι στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι.

Ant1news

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της  Πολιτείας.

Παράλληλα ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς στην Πολιτεία του.

Παράλληλα, δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου. 

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους της πόλης.

 

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

 

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.  

 

Το Μεξικό είχε πληγεί στις 8 Σεπτεμβρίου, από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς.