X

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσπευσε να βοηθήσει έφιππη αστυνομικό που έπεσε από το άλογο (βίντεο)

Το άλογο τρόμαξε από τις ζητωκραυγές του πλήθους των πιστών την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του ποντίφικα.

Ant1news

Ο Πάπας Φραγκίσκος σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή του σε δρόμο της πόλης Ικίκε, στη βόρεια Χιλή, προκειμένου να σπεύσει και να προσφέρει βοήθεια σε μια έφιππη αστυνομικό, η οποία μόλις είχε πέσει από το άλογό της, τη στιγμή που εκείνος διερχόταν από την περιοχή με το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του.

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται το άλογο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αιφνιδιάστηκε από τις ζητωκραυγές του πλήθους των πιστών μόλις είδαν τον Πάπα Φραγκίσκο, τρόμαξε κι έριξε κάτω την αναβάτρια.

Ο ποντίφικας, αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, έκανε σήμα στη φρουρά του να σταματήσει και κατέβηκε από το όχημά του. Αστυνομικοί και σωματοφύλακες έτρεξαν προς το σημείο, περικυκλώνοντας τον Πάπα και τη γυναίκα που βρισκόταν στο έδαφος.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος επιβιβάστηκε στο όχημά του κι ένα ασθενοφόρο παρέλαβε την αστυνομικό.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της πτήσης από την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, ο Πάπας Φραγκίσκος πάντρεψε ένα ζευγάρι, σε μία σύντομη τελετή, καθώς συγκινήθηκε ακούγοντας πως την ημέρα του γάμου τους γκρεμίστηκε η εκκλησία της ενορίας τους από έναν ισχυρό σεισμό.