X

Φονική πυρκαγιά σε φυλακή για ανηλίκους (βίντεο)

Πέντε κρατούμενοι βρήκαν τον θάνατο κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια εξέγερσης. Δεκάδες άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ant1news

Πέντε ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων σε φυλακή στην πόλη Τρουχίγιο, στο βόρειο Περού.

«Ξέσπασε ανταρσία» κι εκδηλώθηκε πυρκαγιά όταν έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, δήλωσε ο Έλμπερ Ορντόνιες, αξιωματικός της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους προφανώς από ασφυξία», αναφέρει η Αστυνομία.

Άλλοι τριάντα ανήλικοι κρατούμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ του Περού.

Οι πυροσβέστες έδιναν “μάχη” επί τρεις ώρες μέχρι να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά.

 

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν συγκλονισμένα μέλη οικογενειών των φυλακισμένων μπροστά στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο υψώνονταν στήλες καπνού.

 

Οι φυλακές στο Περού, τόσο αυτές για τους ενήλικους όσο και αυτές για τους ανήλικους, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού.

Οι Αρχές δεν έδωσαν στοιχεία για τον πληθυσμό των εγκλείστων στο κέντρο κράτησης στην Τρουχίγιο. Ο διευθυντής της φυλακής είχε πει πριν από λίγα χρόνια ότι κρατούνταν εκεί 179 άνθρωποι, παρότι δεν έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί περισσότερα από 80 άτομα.

Στην πόλη Τρουχίγιο, μία από τις μεγαλύτερες στο βόρειο Περού, την οποία επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Ιανουάριο, το επίπεδο της εγκληματικότητας είναι υψηλό εξαιτίας της δράσης συμμοριών και δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.