X

Χορεύοντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Μαδούρο (βίντεο)

Ο Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία της χώρας, την ώρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διαδικασία.

Ant1news

Χορεύοντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Βενεζουέλας ο Νικολά Μαδούρο.

Ο Πρόεδρος της μαστιζόμενης από την οικονομική χώρα και κοινωνική εξαθλίωση χώρας υπέγραψε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τις εκλογές, τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «φάρσα για την παγίωση της δικτατορίας του».

Ο 55χρονος Μαδούρο παρουσίασε την υποψηφιότητά του στο εθνικό ελεγκτικό συνέδριο του Καράκας και προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υποστηρικτών του, όπου χόρεψε μαζί με τη σύζυγό του.

Ο Μαδούρο είχε κερδίσει με ελάχιστη διαφορά την προεδρία της Βενεζουέλας το 2013, μετά το θάνατο το Ούγκο Τσάβες από καρκίνο, όμως η δημοτικότητά του έχει πέσει κατακόρυφα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας μποϊκοτάρει τις εκλογές, καθώς οι δύο δημοφιλέστεροι υποψήφιοί της έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία, ενώ το ελεγκτικό συμβούλιο είναι υπέρ του Μαδούρο.

Κατά την ομιλία του ο Μαδούρο ζήτησε την ευλογία του Ιησού Χριστού, του Ούγκο Τσάβες και το ήρωα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλα, Σιμόν Μπολιβάρ, για την επανεκλογή του στην ηγεσία της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι μεταθέτει τις προσεχείς προεδρικές εκλογές από την 22α Απριλίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

«Προτείνουμε να οργανωθούν ταυτόχρονα οι προεδρικές εκλογές» με τις εκλογές για τα περιφερειακά νομοθετικά συμβούλια, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των αρχών σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο και του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Χένρι Φαλκόν, την υποψηφιότητα του οποίου επικύρωσε το εκλογικό συμβούλιο.