X

Κατέρρευσε 26οροφο κτήριο μετά από τεράστια φωτιά (βίντεο)

"Κόλαση" φωτιάς στο εγκαταλελειμμένο κτήριο. Είχαν βρει παράνομα καταφύγιο αρκετές οικογένειες. Φόβοι για αρκετούς νεκρούς.

Ant1news

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες προκειμένου να σβήσουν τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου τουλάχιστον ένα άτομο έχασε την ζωή του. 

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα, τα οποία μπορεί να παγιδεύτηκαν.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και μετά από αρκετές ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου κατέρρευσε.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 57 οχήματα έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο κτήριο 26 ορόφων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε διαρροή αερίου.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 50 οικογένειες ζούσαν στο κτίριο, πρώην έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η οποία σταμάτησε να στεγάζεται εκεί πριν μερικά χρόνια. 

 

«Ευτυχώς η πλειοψηφία βγήκε έξω» δήλωσε περίοικος που είπε ότι οικογένειες, που έχουν βρει στέγη στο κτίριο, άρχισαν να το εκκενώνουν, ενώ άλλοι καλούσαν σε βοήθεια.

Οι εικόνες δείχνουν τους ορόφους να πέφτουν σαν ντόμινο μέσα στον πυκνό καπνό, ενώ τα αποκαΐδια έφτασαν σε γειτονικά κτήρια και τους γύρω δρόμους.