X

Κρατούμενος πέθανε στο τούνελ που έσκαψε για να αποδράσει (βίντεο)

Μοιραίο αποδείχτηκε το σχέδιο απόδρασης ενός κρατούμενου.

Ant1news

Μοιραίο αποδείχτηκε το σχέδιο απόδρασης ενός κρατούμενου.

Ο λόγος για τον 26χρονο Τζάντσον Κούνια Εβανγκελίστα, κρατούμενο στις φυλακές Μπόα Βίστα της Βραζιλίας, ο οποίος λίγα μέτρα πριν βγει στην άλλη πλευρά του τούνελ που είχε σκάψει από το κελί του, για να διεκδικήσει την ελευθερία, πέθανε από ασφυξία.

Ο καταδικασθείς για φόνο Εβαγνκελίστα κατέληξε εξαιτίας της περιορισμένης λήψης οξυγόνου κατά τη διάρκεια των νυχτερινών «εργασιών» στο εσωτερικό της στενής τρύπας.

Οι δεσμοφύλακες ανακάλυψαν το τούνελ 70 μέτρων του επίδοξου δραπέτη όταν τον βρήκαν νεκρό στο κελί του. Ο νεαρός άντρας συνειδητοποιώντας ότι το οξυγόνο στην άλλη άκρη του τούνελ (που είχε ήδη περάσει κάτω από τα τείχη της φυλακής) δεν επαρκούσε έσπευσε να επιστρέψει στο κελί του, ωστόσο η ζημιά που είχαν πάθει τα πνευμόνια του ήταν ήδη μη αναστρέψιμη και ο 26χρονος ξεψύχησε λίγη ώρα μετά.

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, ο Εβανγκελίστα είχε περάσει μήνες ολόκληρους σκάβοντας το τούνελ στην τουαλέτα του κελιού του. Μάλιστα σχεδίαζε μια άκρως κινηματογραφική μαζική απόδραση, αφού είχε προτείνει σε συγκρατούμενούς του να τους πάρει μαζί του, φυσικά με το αζημίωτο.