X

Ποινή - “ρεκόρ” για 19χρονη που σκότωσε τον σύντροφό της (βίντεο)

Η τιμωρία που της επιβλήθηκε απο το δικαστήριο είναι η μεγαλύτερη στην Ιστορία της χώρας για παρόμοιο εγκλημα.

Ant1news

Σε ποινή φυλάκισης 35 χρόνων καταδικάστηκε μία 19χρονη που σκότωσε τον πρώην σύντροφό της. Πρόκειται για τη μέγιστη ποινή κάθειρξης που έχει ποτέ επιβληθεί στην Αργεντινή, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Η 19χρονη δικάζεται εδώ και μήνες, με την απόφαση να βγαίνει την Τρίτη, για τη δολοφονία του συντρόφου της με δύο σφαίρες. Η ίδια υποστηρίζει ότι είχαν συναντηθεί στο σπίτι της, στις 29 Δεκεμβρίου, οπότε και έγινε το φονικό και εκείνος την έπιασε από τα μαλλιά και την χτύπησε προτού της πάρει το όπλο, το οποίο ανήκε στον πατέρα της.

Τότε, όπως λέει η κοπέλα, ανέβηκαν στη μηχανή του και ενώ έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα, η μηχανή έπεσε κι εκείνη κατάφερε να του αρπάξει το όπλο και τον πυροβόλησε κατά λάθος.

Παρά το σοκ το οποίο υπέστη, η 19χρονη πήγε από πάνω του, για να δει πώς ήταν και τότε τον πυροβόλησε για δεύτερη φορά κατά λάθος.

«Στα τόσα χρόνια της εμπειρίας μου, δεν έχω δει ποτέ κάποιον να πυροβολεί κάποιον άλλον δύο φορές», είπε ο αστυνομικός που διενήργησε τη βαλλιστική εξέταση.

Η κοπέλα μετά τη δολοφονία πήγε στο σπίτι της και το επόμενο πρωί αστυνομικοί έφτασαν εκεί και την συνέλαβαν.

Αυτό που οι δικαστικές Αρχές ερευνούν είναι το τι είδους σχέση είχαν θύτης και θύμα, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ήταν πολύ κοντά, όχι όμως ζευγάρι, παρά μόνο δύο άτομα με αμιγώς σεξουαλική σχέση.

Όμως, όπως διαπιστώθηκε, ο ένας μπλόκαρε τον άλλον σε εφαρμογές στα κινητά τους, ενώ η μητέρα και οι φίλοι της 19χρονης επιβεβαίωσαν ότι το θύμα της είχε προκαλέσει μελανιές στο σώμα και τραύματα στα γεννητικά της όργανα.

Η ίδια η κοπέλα κατέθεσε στην απολογία της ότι, ο δράστης της φερόταν ολοένα και χειρότερα τα τελευταία χρόνια, την έβριζε και αν την έβλεπε με κάποιον άλλον, αντιδρούσε βίαια.

Όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι η 19χρονη σκότωσε κατά λάθος τον φίλο της, αφού τη νύχτα της δολοφονίας του, η ίδια τηλεφώνησε σε μία φίλη της και της, η οποία την ρώτησε γιατί τον σκότωσε. «Γιατί δε θα με άφηνε ποτέ σε ησυχία», απάντησε εκείνη.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν πείστηκε για το ότι η 19χρονη είχε πέσει θύμα οικογενειακής βίας, δεν ελάφρυνε την ποινή της κι έτσι, της επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από τα δικαστήρια της Αργεντινής.