X

Η στιγμή κατάρρευσης εμπορικού κέντρου (βίντεο)

Ένα εμπορικό κέντρο εν λειτουργία κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι εικόνες προκαλούν σοκ.

Ant1news

Ένα νέο εμπορικό κέντρο στο Μέξικο Σίτι κατέρρευσε, με τους υπευθύνους του να προλαβαίνουν να το εκκενώσουν την τελευταία στιγμή, γλιτώνοντας από θαύμα τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η κατάρρευση οφείλεται σε θέματα κατασκευής και έγινε όταν μία δοκός στήριξης της περιοχής των γραφείων των πάνω ορόφων μετακινήθηκε από το κεντρικό κτήριο του εμπορικού κέντρου.

Εργαζόμενοι στο εμπορικό δήλωσαν ότι ο κόσμος που ήταν μέσα πρόλαβε να απομακρυνθεί μόλις πέντε λεπτά πριν από την κατάρρευση.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και ξεκινήσαμε να εκκενώνουμε το χώρο. Σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα, το κτήριο κατέρρευσε», δήλωσε εργαζόμενος σε εστιατόριο του εμπορικού.

 

Στα βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης φαίνεται το πολυώροφο κτήριο να γίνεται κομμάτια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο καπνού, ενώ μεταλλικές κολώνες και αντικείμενα σκορπίζονται τριγύρω και κάποια από αυτά πέφτουν στο δρόμο μπροστά, ο οποίος είχε αποκλειστεί μόλις λίγα λεπτά πριν.

 

Το εμπορικό είχε ανοίξει το Μάρτιο, όμως κάποια από τα μέρη του ήταν υπό κατασκευή. Υπήρξε αντικείμενο διαμάχης με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ότι χάνεται ο λίγος ανοιχτός χώρος που είχαν στη διάθεσή τους.