X

Βραζιλία: Μπολσονάρου-Αντάντ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν κατάφερε να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον κεντροαριστερό Φερνάντο Αντάντ.

Ant1news

Οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία θα κριθούν στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, στον οποίο θα συμμετάσχουν ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου και ο κεντροαριστερός Φερνάντο Αντάντ.

Ο Μπολσονάρου έλαβε το 46,7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών την Κυριακή και ο Αντάντ το 28,37%. Ως εκ τούτου ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την Προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έλαβε πάνω από τις μισές ψήφους στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οπαδοί του πρώην λοχαγού του στρατού, νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα του Ανώτατου Εκλογοδικείου (TSE) στην Μπραζίλια κραυγάζοντας το σύνθημα «νοθεία, νοθεία, νοθεία!».

Ο κεντροαριστερός αντίπαλός του, Φερνάντου Αντάντ, κέρδισε κυρίως σε φτωχές Πολιτείες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προπύργιο του μέντορά του, του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αρνείται.

Ο Αντάτ υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αναδεικνύει τον κίνδυνο για τη Δημοκρατία και κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενωθούν και να τον υποστηρίξουν στον δεύτερο γύρο.