X

Αυτός είναι ο “παράδεισος των βιβλιοφάγων”: το ιστορικό θέατρο που έγινε βιβλιοπωλείο (βίντεο)

Σκέτη μαγεία το ιστορικό θέατρο που έχει γίνει πόλος έλξης για εκατοντάδες κόσμου.

Ant1news

Άδεια για μία νέα «ζωή» έλαβε ένα αιωνόβιο θέατρο του Μπουένος Άιρες, το οποίο μετατρέπεται σε βιβλιοπωλείο που έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Το θέατρο που είχε ανοίξει το 1919, τις μέρες της δόξας του είχε φιλοξενήσει μεγάλη ποικιλία παραστάσεων αλλά και παραστάσεις τάγκο, από σειρά καλλιτεχνών.

Είχε δημιουργηθεί από τον πρωτοπόρο του φωνογράφου και τους κινηματογράφου και στη συνέχεια μετατράπηκε σε κινηματογράφο, όμως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα έγινε το ορόσημο της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Τα δεκαετία του 1990 έπεσε κι αυτό θύμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας αργεντίνικου βιβλιοπωλείων ξόδεψε εκατομμύρια και κατάφερε να μετατρέψει το ιστορικό θέατρο Grand Splendid σε μία από τις πιο μαγικές βιβλιοθήκες του κόσμου.

Κράτησε βέβαια, τον πρότερο χαρακτήρα του κτηρίου, με τη σκηνή και την αυλαία της να παραμένουν στη θέση τους, ενώ τα εκπληκτικά ταβάνια του ανακαινίστηκαν.

Την ίδια ώρα, τα παλιά θεωρεία του θεάτρου έχουν γίνει χώρος ιδιωτικού διαβάσματος.

Περίπου μισό εκατομμύριο κόσμου από την Αργεντινή και όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο το βιβλιοπωλείο των 21.000 τμ, τον «παράδεισο» των βιβλιοφάγων.