X

Χάος στη Βενεζουέλα: πυρπόλησαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια (βίντεο)

Ο Μαδούρο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία. Αιματηρές συγκρούσεις του στρατού με οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Ant1news

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και οπαδών της αντιπολίτευσης.

Φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια από την Κολομβία τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν πως τα οχήματα πυρπολήθηκαν από στρατιώτες.

Απεγνωσμένοι κάτοικοι έσπευσαν, αψηφώντας τον κίνδυνο, να περισώσουν τα κιβώτια με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος είχε μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια, θεωρώντας πως αποτελεί “Δούρειο Ίππο” μίας ξένης στρατιωτικής επέμβασης, ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία, απελαύνοντας το προσωπικό της κολομβιανής πρεσβείας.

 

 

 

 

Νωρίτερα, ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, είχε αναγγείλει μέσω του Twitter την είσοδο του πρώτου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά την διαταγή του Προέδρου Μαδούρο να κλείσουν τα σύνορα.

«Προσοχή Βενεζουέλα: ανακοινώνουμε επισήμως ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορά μας με την Βραζιλίας. Είναι μια μεγάλη νίκη, Βενεζουέλα!», έγραψε ο Χουάν Γκουαϊδό στο Twitter.

 

Από την πλευρά της, η υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρθηκε με φορτηγά στα σύνορα θα ξεφορτωθεί και θα μεταφερθεί στο έδαφος της Βενεζουέλας με ανθρώπινη αλυσίδα.

Ο στρατός έλαβε διαταγή από τον Μαδούρο να εμποδίσει την μεταφορά της βοήθειας στο έδαφος της Βενεζουέλας , παρά τις εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στην χώρα του. 13 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αυτομόλησαν λίγο αργότερα και πέρασαν στο έδαφος της Κολομβίας.

 

 

Ταυτόχρονα, συγκρούσεις αναφέρθηκαν ανάμεσα σε στρατιωτικούς και διαδηλωτές σε πόλη στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες.