X

Μάχες στα σύνορα Βενεζουέλας –Κολομβίας για την ανθρωπιστική βοήθεια (βίντεο)

Το απόλυτο χάος επικρατεί στα σύνορα των δύο χωρών, με αφορμή τα ατελείωτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ant1news

Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία με τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να αποτελούν το «μήλον της έριδος» μεταξύ υποστηρικτών του Μαδούρο, υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και των δυνάμεων ασφαλείας των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, περίπου 100 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν αυτομολήσει από χθες και έχουν περάσει στην Κολομβία, σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

«Μέχρι σήμερα, η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας έχει δεχθεί λίγο περισσότερα από εκατό μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, που έφυγαν από την χώρα τους διαφεύγοντας από την δικτατορία του (Νικολάς) Μαδούρο», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας μετανάστευσης.

 

Χάος στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, άλλοι προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα για να λάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια και άλλοι για να την εμποδίσουν να μπει στα εδάφη της Βενεζουέλας.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδο, κάποια φορτηγά κατάφεραν να μπουν από τα σύνορα με τη Βραζιλία.

 

Ο Νικολάς Μαδούρο τις ίδιες ώρες ανακοίνωνε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία.

 

Ο Στρατός της Βενεζουέλας εξαπέλυσε επίθεση σε εθελοντές που ξεφόρτωναν ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πέταξε και πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε ανθρώπους που επιχείρησαν να βρουν φαγητό και φάρμακα στα φορτηγά.

 

Στην ίδια περιοχή συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν φορτηγό που μετέφερε βοήθεια, με το όχημα και το περιεχόμενό του να καταστρέφονται ολοσχερώς.

 

Σε άλλη περίπτωση πλήθη όρμησαν σε φορτηγό και άρπαξαν ό,τι κουτί μπορούσαν να πάρουν από εκεί.