X

Οργή για την ανάρτηση ακατάλληλου βίντεο από τον Μπολσονάρο (βίντεο)

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ακροδεξιός Πρόεδρος της Βραζιλίας κατέβασε το βίντεο, για το οποίο δέχθηκε τα πυρά εκατομμυρίων πολιτών.

Ant1news

Ένα βίντεο, με δύο ομοφυλόφιλους άνδρες να προχωρούν σε άσεμνες πράξεις, πάνω σε άρμα, σε καρναβάλι στο Σάο Πάολο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο ακροδεξιός Πρόεδρος της Βραζιλίας, θέλοντας έτσι να δώσει απάντηση σε αυτούς που τον κατακρίνουν.

“Δεν νιώθω άνετα που δείχνω αυτό το βίντεο, αλλά πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια, ώστε οι πολίτες να θέσουν τις προτεραιότητές τους. Έτσι έχουν καταντήσει αρκετές από τις καρναβαλικές ομάδες, στην Βραζιλία”, έγραψε μαζί με το βίντεο.

Το επίμαχο tweet προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βραζιλία, με τον αντιπολιτευόμενο Τύπο να χαρακτηρίζει τον ακροδεξιό Πρόεδρο "πορνογράφο", ενώ για έλλειψη σεβασμού τον κατηγόρησαν πολλοί βουλευτές.

Το εν λόγω βίντεο ο Ζαίρ Μπολσονάρο το "ανέβασε" στο Twitter, επειδή τις τελευταίες ημέρες "πρωταγωνίστησε" σε πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις, με τους συμμετέχοντες να εκφράζονται άσχημα εναντίον του.

Κάποιοι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν ακόμη κι έξω από το σπίτι του, φωνάζοντας συνθήματα για τις σχέσεις της οικογένειάς του με εγκληματικές ομάδες. Μετά το σάλο, πάντως, ο ακροδεξιός πρόεδρος διέγραψε το βίντεο.

Το φετινό Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέϊρο είχε έντονο πολιτικό χρώμα, εξαιτίας τόσο της νίκης του ακροδεξιού Μπολσονάρο στις προεδρικές εκλογές, όσο και της δολοφονίας της ακτιβίστριας Μαριέλ Φράνκο, που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των μαύρων και των ομοφυλόφιλων.

Στην εντυπωσιακή παρέλαση στο Σαμπαδρόμιο, με την οποία έπεσε κι η αυλαία του πιο γνωστού καρναβαλιού στον κόσμο, το άρμα της σχολής σάμπα που κέρδισε, ήταν αφιερωμένο στην εκλιπούσα.